Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Çağla  Özer

Çağla Özer,  Doç. Dr.

CV

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1991 yılında tamamlayan Çağla ÖZER, Yüksek Lisansını 1994 yılında, Doktorasını ise 2000 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilimdalı’nda tamamlamış ve aynı yıllar içinde Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora sonrası OBA Gıda San ve Tic AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış ve 2013-2016 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, 2016-2017 yıllarında İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanlığı, Gastronomi Mutfağı Sorumlusu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Komisyon Üyeliği, İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılından bu yana TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) Bilim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi Üyesi, International Rural Tourism and Development Kongresi Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcılığı, International Congress on Engineering and Natural Sciences Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanlığı yapmış olup konusu ile ilgili ulusal ve uluslararası kongre bildirileri, akademik yazıları, konferansları, sanatsal ve tez jürilikleri ve projeleri bulunmaktadır.

Araştırma Alanları: Sürdürülebilir Gastronomi, Yiyecek Tarihi, Mutfak Akımları, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Menü Planlama ve Menü Mühendisliği