Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Pelin Olgay

Pelin Olgay,  Araştırma Görevlisi

CV
Araştırma Görevlisi

Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu'nda lise eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 2017 yılında bölüm birinciliği ve onur derecesi ile mezun olmuştur. Aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü Pazarlama (İngilizce) Bölümü’nde ”The Effect of Menu Design on Customers’ Choices” başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini yine onur derecesiyle tamamlamıştır. Halen İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kadroda yer almaktadır.

Araştırma Alanları: Menü Planlama, Pastacılık, Pazarlama, Mutfak Teknikleri, Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası, Gastronomi Matematiği, Dünya Mutfakları

Temel Alanları: Turizm,  Gastronomi,