Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

* Safiye Ayfer Yavi

* Safiye Ayfer Yavi,  Öğretim Görevlisi

Öğretim Görevlisi

İstanbul Üniversitesi edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra Enez ve Perge kazılarına katıldı. Aile mesleği reklamcılığı seçti. 25 yıl medya, müşteri ilişkileri, piar, organizasyon bölümlerinde üst düzey yöneticilik, iki yıl CHP İstanbul Bilim Yönetim Kültür Platformu Başkan Yardımcılığı yaptı. Gastronomi Festivali Bölüm Koordinatörlüğü, Gastronomi Fuarı jüri üyeliği, Açık Radyo’da yayınlanan Yağmur Böreği adlı yemek programının yapımcılığını üstlendi. Uluslararası Slow Food Hareketi, İstanbul Yağmur Böreği Birliği kurucu (2007) ve ÇEKÜL vakfı gönüllüsüdür. Antik Yunan’dan bugüne mutfak kültürü, yerli-yabancı semt pazarları, somut olmayan kültürel miras (mutfak ve sözlü tarih) konularında çalışmaktadır. Konusuyla ilgili panellere katıldı, konferans ve seminerler verdi. Metrogastro, Food&Travel, Lezzet, Sofra, NG, Hürriyet ve Seyahat ve Radikal’de yemek kültürü, pazarlar, ekolojik yaşam, kitap tanıtımı ve gezi yazıları yayımlandı. Anadolu’nun Tadı Tuzu ve Bir Dünya Börek isimli kitapları mevcuttur.

Araştırma Alanları: Yemek ve Toplum, Mutfak Kültürü, Slow Food, Yiyecek Tarihi, Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar