Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

* Merve Burcu Akbulut

* Merve Burcu Akbulut,  Öğretim Görevlisi

2003 yılında Kocaeli Üniversitesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği, 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinden mezun oldu. 2013 yılında Yeditepe Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Swiss Otel, Pera Palace Hotel, Renaissance Hotel gibi farklı zincir otellerde çalıştı. Aynı zamanda bir çok üniversitede öğretim görevlisi olarak görev alırken Aşçılık bölüm başkanlığı yaptı. Endüstriyel gıda üretiminde La Lorraine Bakery Group Türkiye Executive Şeflik ve Ürün Geliştirme müdürlüğü görevini yürüttü. Şu anda profesyonel iş yaşamına kendi kurduğu danışmanlık şirketi ve MBA Food Factory markası ile devam ediyor.

Araştırma Alanları: Ekmekçilik ve Pastacılık, Yöresel ve Yerel Mutfaklar, Yeni Ürün Geliştirme, Mutfak ve Restoran Yönetimi