Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Özlem Aktürk Gümüşay

Özlem Aktürk Gümüşay,  Dr. Öğr. Üyesi

CV
Dr. Öğr. Üyesi

Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği, yüksek lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve doktora eğitimini ise Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamlayan Dr. Gümüşay, 2011-2013 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi'nde 2013-2020 tarihleri arasında ise Gebze Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Bu süreçte çeşitli projelere katkı sağlamış, ulusal ve uluslararası yayınlar yapmıştır.

Araştırma Alanları: Gıda Bilimi ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği, Gıda Kimyası

Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, 

2020 - Effect of erythrosine and phloxine from xanthene food dyes on oxidative stress in Chinese hamster ovary cells
DEMİRKOL OMCA,AKTÜRK GÜMÜŞAY ÖZLEM,CERİT İNCİ. Food Science and Technology, 40(4), 1009-1013.
2019 - Effect of erythrosine and phloxine from xanthene food dyes on oxidative stress in Chinese hamster ovary cells
DEMİRKOL OMCA,AKTÜRK GÜMÜŞAY ÖZLEM,CERİT İNCİ. Food Science and Technology,
2019 - Response surface methodology for evaluation of the effects of screw speed, feed moisture and xanthan gum level on functional and physical properties of corn half products
AKTÜRK GÜMÜŞAY ÖZLEM,şeker mahmut,SADIKOĞLU HASAN. LWT, 111(), 622-631.
2019 - Effects of Freeze-Drying Process on Antioxidant and Some Physical Properties of Cherry Laurel and Kiwi Fruits
AKTÜRK GÜMÜŞAY ÖZLEM,YILDIRIM YALÇIN MERAL. Akademik Gıda, 17(1), 9-15.
2015 - Drying effects on the antioxidant properties of tomatoes and ginger
AKTÜRK GÜMÜŞAY ÖZLEM,AKPINAR BORAZAN ALEV,ERCAL Nuran,DEMİRKOL OMCA. Food Chemistry, 173(), 156-162.