Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Dünyanın Ekmeği: Sunum ve Tadımı Festivalinin İkincisi Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından gerçekleşen Dünyanın Ekmeği: Sunum ve Tadımı etkinliği dünyanın farklı yerlerine ait 38 çeşit ekmek ile gerçekleşti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özer, ekmeğin bütün ülkeleri ilgilendiren uluslararası ortak bir noktamız olduğuna dikkat çekti.

Özer, “Öğrencilerimiz sevdikleri ekmekleri kendileri seçip, buldular. Hem farklı ülkelerden ekmekler, hem de yörelerimizden farklı ekmeklerle sabahın çok erken saatlerinden beri mutfakta hazırlanıyorlar. Türkiye’den 10’a yakın, 38 çeşit farklı ekmek var” dedi.

Özer, ekmeklerin pişirilirken çok farklı teknik ve malzemeler kullanıldığına vurgu yaparak, “Kimisi yoğurma gerektirmeyen, kimisi uzun süre fermantasyon olan ekmek, kimisi direkt pişirilen ekmek, kimisi fırında kimisi de tavada pişirilen ekmek olmak üzere çok farklı teknikler ve malzemelerle birçok çeşit ekmek yapıldı” diye konuştu.

 Ekmeğin sağlıklı bir gıda olduğuna vurgu yapan Çağla Özer, “Beyaz unun da mutlaka bir protein ve besleyici değeri var. Beyaz unla birlikte yapılan bazlamamız çok kıymetli. Türkiye’den ve dünyadan yapılan ekmekleri sağlıklı ya da değil diye ayıramayız. Beyaz un kullanılmış olabilir ama içindeki farklı malzemelerle onun besin öğelerinin dengesini kurmuş olabilir. Kuru meyve, sebze ve elma ile zenginleştirilmiş ekmekler var. Hangisi sağlıklıdır diyebileceğimiz bir durum yok, hepsi sağlıklı. ” ifadelerini kullandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Dünyanın Ekmeği: Sunum ve Tadımı etkinliğinde en çok oy alan ekmekleri hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

1. Başar Küçükçolak, Burak Tekin - Pancarlı Baugette

2. Tahir Köş, Naciye Tosun - Banana Bread

3. Tunahan Akman, Alara Şahintaş - Balkabaklı Ekmek