Gastronomi Uzmanı; Zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, bununla birlikte dünya mutfaklarını da bilen ve takip eden, modern ve klasik pişirme teknikleriyle yiyecek-içecek yönetimi, maliyet kontrolü ve menü mühendisliği konularında donanımlı, gıda güvenliği sistemine hakim, çevreye duyarlı ve yemek pişirme kültür ve aktivitesini sorumluluğundaki görevlilerle birlikte resim, heykel, felsefe, görgü kuralları, işletmecilik, turizmcilik, mühendislik temelleri gibi disiplinlerarası konularla birleştirerek görsel şölen içerisinde sunabilen, hem şef hem de yönetici kişidir.
İSÜ Öğrenci Buluşmaları
Electrolux Eğitimi
Aday Öğrencilerle Buluşma
Akran Danışmanları ile Sirha Gezisi
Etkinlikler
ITU Gastronomi Kulubu daveti üzerine katilim sagladigimiz erkinlikte Soner Şef ile kitabi hakkinda soylesi yapildi
DETAYLI BİLGİYılbaşı Kokteyli için Noel Baba Hazırlıklarımız
Etkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri dünyadan ve Türkiye'nin farklı yörelerinden 38 çeşit ekmekle "Dünyanın Ekmeği-Tadım ve Sunum" etkinliğinin ikincisini gerçekleştirdi. Katılımın büyük çoğunluğunu öğrencilerimizin velilerinin oluşturduğu etkinlikte 350'den fazla kişiyi ağırladık. Tadım sonrası yapılan oylamalar sonucunda Pancarlı Baugette birinci, Muzlu Ekmek ikinci, Balkabaklı Ekmek ise üçüncü oldu.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Dr.Öğr.Üyesi ÇAğla ÖZER Şef Erich Ruppen, Andreas Erni, Alican Saygı,Marc Pauquet, Paul Metay ile birlikte "Le Cordon Bleu Graduation Programme"a katıldı.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Eğitim Bilimleri Beylikdüzü Anadolu Lisesi öğrencileri Exe.Chef Franck G. Bruwier'in uygulama dersine konuk oldu.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Şef Franck G.Bruwier, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencileri ile birlikte menüde Amuse Bouches, Prawns in Vermicelli, Slow Cooked Lamb Canons, Ballotine of Wild Rabbit, Deconstructed Black Forest ikram edildiği yemekleri Le Dinner'da Wine Yard tadımcılarına sunmuşlardır.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Dr.Öğr.Üyesi Çağla ÖZER önderliğinde Öğr.Gör. Cansu AĞAN, Aşçılık Programı 2.sınıf öğrencileri ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1.sınıf öğrencileri ile birlikte Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Funda ELMACIOĞLU ve Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından organize edilen ve 16-17 Mart tarihlerinde 2 gün süren Psikodiyet Eğitimi'nde MATBAH'ta 2 günlük yemek ve coffee break atıştırmalıkları hazırlanmış ve yemekhanede ikram edilmiştir.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Dr.Öğr.Üyesi H.Tanju İPEK, Öğr.Gör.Begüm TEPE, Öğr.Gör.Cansu AĞAN ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı öğrencileri ve Topkapı Sarayı Müzesi Osmanlı Mutfağı Uzmanı olan Ömür TUFAN rehberliğinde Topkapı Sarayı'nın Matbah Bölümü gezilmiştir. Ömür TUFAN, Osmanlı Mutfağı'nda yüzyıllara göre yaşanan değişimleri, kullanılan alet ve ekipmanları anlatmıştır.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları & Aşçılık Programı tarafından düzenlenen, Espressolab Pazarlama&Kurumsal İletişim Müdürü Ersin KEFELİ ve Head Roaster&Barista Tranier Mehmet Miran AK'ın katıldığı etkinlikte kahvenin hikayesi ve kültürü anlatılmış, kahve yapımı ve tadımı gerçekleşmiştir.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Programı tarafından düzenlenen Exe.Şef Yağız İZGÜL’ün davet edildiği aşçılık mesleği ve sektöre dair söyleşi gerçekleşmiştir.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencimiz Hafize MUTLU ve Aşçılık Programı öğrencimiz Burak AZAMAK 5.Ulusal Aşçılık Kampı'nda Üniversitemizi temsil etti.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Muğla Turizm ve Tanıtım Platformu İl Başkanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Azerbaycan Turizm ve Manacment Üniversitesi, Moğolistan Khovda Üniversitesi tarafından düzenlenen 3rd International Tourism and Cultural Heritage Congress'inde Aşçılık Programı Öğr. Gör. Cansu AĞAN "Sustainability of Sherbets in Turkish Cuisine" başlıklı bildirisini sunmuştur.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Programı tarafından düzenlenen, Topkapı Sarayı Müzesi Osmanlı Saray Mutfağı Uzmanı Ömür TUFAN'ın davet edildiği etkinlikte Topkapı Saray'ında Osmanlı Mutfağı ve sultanların yeme içme kültürü anlatılmıştır.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı tarafından düzenlenen, MARSA ve USTAM AKADEMİ tarafından seçilen 20 öğrencinin katılımı ile Pastacılık Yağları, Kruvasan ve Paskalya Çöreği Eğitimi gerçekleştirilmiş ve katılanlara eğitim katılım sertifikası verilmiştir.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Programı tarafından düzenlenen Exe.Şef İsmet SAZ’ın davet edildiği aşçılık mesleği ve sektöre dair söyleşi gerçekleşmiştir.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
İstinye Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Nobel Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kongrenin Koordinatör Yardımcılığını Dr.Öğr.Üyesi Çağla ÖZER, Kongre Sekretaryasını Öğr.Gör.Cansu AĞAN ve Öğr.Gör.Begüm TEPE yürütmüştür.
"Converting the Terra Madre Day and The Earth Markets into Rural Tourism Potential" ve "Citta Slow and its Effect on Gastronomy Tourism: Yenipazar Case" başlıklı iki sözlü bildiri sunumlarımız yapılmıştır.
etkinliklerimiz
Aşçılık ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri tarafından Dünyanın Ekmeği adlı ekmek festivali yapılmıştır. Bunun için MATBAH'da 53 çeşit ulusal ve uluslararası ekmekler hazırlanmış ve ana fuaye giriş alanında gelen misafirlere tadımı yapılarak hikayeleri anlatılmıştır.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gıda Bilimi Ve Teknolojisi dersi kapsamında Dr.Öğr. Üyesi Çağla ÖZER, Öğr.Gör.Begüm TEPE ve Öğr.Gör. Cansu AĞAN tarafından Aşçılık ve Gastronomi Ve Mutfak Sanatları öğrencilerine sirke ve turşu anlatılmış ve uygulamalı olarak yapılmıştır.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
2009 yılından beri tüm dünyada her yıl 10 Aralık’ta kutlanan ve toprağın bereketini taçlandıran Terra Madre (Toprak Ana) Günü Aşçılık ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin yaptığı hazırlıklarla kutlandı. Slow Food Konviviyum üyesi Erman TOPÇU ve Marmara Aşçılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Aytekin TİTİZ’in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte her öğrenci farklı yörelerden yerel ürünler getirerek dinleyicilere tanıtmıştır..
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Gastroekonomi dersi öğretim üyesi Dr.Öğr.Ü.Çiğdem GÜRSOY ile birlikte Global GastroEkonomi Zirvesi'ne katıldı.
DETAYLI BİLGİetkinliklerimiz
İstinye Üniversitesi tarafından düzenlenen En İyiler Ödül töreninde Arda Türkmen'e de ödül verildi.
DETAYLI BİLGİAnadolu, Mezopotamya ve Saray Mutfağı Söyleşisi
Etkinliklerimiz
Gastronomi Atölyesi'ne katılan lise öğrencileri ile bölüm mutfağımızda 3 gün boyunca uygulamalı Bahar Dönemi Etkinliğini gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan lise öğrencileri kendilerine yep yeni bilgiler keşfetme imkanı buldu. Eğitim sonrasında kendilerine katılım belgelerini takdim ettik.
DETAYLI BİLGİPaskalya Bayramı Çalışmaları
Gastroekonomi Zirvesi 2022 Katılımı
Etkinliklerimiz
Üstadımız Şef Haldun Tüzel Fatih Halk Kütüphanesinde Osmanlı Saray Mutfağının İstanbul Mutfağına etkisi ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi.
DETAYLI BİLGİYılbaşı Etkinliği






























