Mimar Sinan: Tarihsel ve Muhayyel

İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Tanyeli'nin kitabı Mimar Sinan: Tarihsel ve Muhayyel yayınlandı.

Mimar Sinan’ın mimarlığını ve yaşadığı çağı tarih yazımı perspektifinden ele alan kitap, diğer taraftan günümüz popüler imgeleminde Sinan’ın ve döneminin bugün nasıl hayal edildiği konusunu inceliyor.

Prof. Dr. Uğur Tanyeli'nin ‘’Tarihsel olan kısım Sinan’ın içinde varlık kazandığı, yetiştiği, çalıştığı 16. yüzyıl Osmanlı dünyasının içinde, o dönemin koşullarında nasıl çalışıp düşündüğünü araştırmaya yönelik. “Muhayyel Sinan” ise bugünün Türkiye’sinde egemen olan Osmanlı algısını tartışan bir sosyal bilimler güzergahı.’’ sözleriyle bilgi verdiği kitabı hakkında gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi okumak için tıklayınız.

Mimar Sinan: Tarihsel ve Muhayyel Kitabı Yayınlandı