Türkiye'de Mimarlık Eğitimi

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi:

18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri

İstinye Mimarlık öğretim üyelerinden Uğur Tanyeli ve Arzu Erdem'in Esra Kahveci ile birlikte küratörlüğünü üstlendiği “Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri” Salt Galata’da açıldı.

Repost: @salt_online

Sergi, askerlik ve mühendislik ile bütünleşik tek bir okulla başlayan mimarlık eğitiminin yüzü aşkın öğretim kurumuna uzanan seyrini inceliyor. Okulların fiziksel çevresini, öğretim üyesi ve öğrenci yaşamını, çalışma koşullarını, yaşanan çalkantı ve huzursuzlukları, ülkenin mimari üretimine yapılan katkıları, açılım imkânlarını ve tıkanıklıkları görselleştirerek ele alıyor.

Sergi, Salt’tan Orkun Dayıoğlu ile Eylül Şenses tarafından hazırlandı. #Sergi @jotunturkiye ve @kalebodur’un desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

Türkiye'de Mimarlık Eğitimi

Görseller ve metin: @salt_online