Türkiye'de Oyun Kültürü ve Türkiye'den Oyun Çalışmaları Kitabı Tanıtıldı

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Oyun ve E-spor Fuarı Gaming İstanbul 2020 Türk oyuncular ve dünyanın dört bir yanından gelen oyun profesyonellerini İstanbul'da buluşturdu. Dünya devi oyun ve donanım firmalarının en yeni ürünleriyle tanıtıldı, ödüllü e-spor karşılaşmalarına ve turnuvalara ile 4 gün boyunca oyun dünyasında “çevrimiçi” olundu. Cosplay alanları ve serbest geliştirici (indie) alanları da bulunan Gaming İstanbul, akademik çalışmaların tanıtımına da sahne oldu.

Etkinliğin 4. Gününde, Türkiye’de dijital oyun çalışmalarının en önemli adımlarından biri olan "Türkiye'de Oyun Kültürü ve Türkiye'den Oyun Çalışmaları" isimli kitabın ön tanıtım etkinliği gerçekleşti. Ertuğrul Süngü ve Barbaros Bostan’ın editörlüğünü üstlendiği kitapta, dijital oyunlar ve ilgili alanları konu alan 14 bölüm bulunmakta. İstinye Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü Araştırma Görevlisi Esin Selin Güregen de, Ertuğrul Süngü ile yazmış olduğu “Türkiye’deki Dijital Oyunlarda Anlatı Bilimi ve Geçmişten Bugüne Gelişimi” isimli kitap bölümlerinin tanıtımı için bir sunum gerçekleştirdi. Kitabın Mart ayının sonunda raflarda yerlerini alması bekleniyor.