Somer SİVRİOĞLU ve David DALE'in kaleme aldığı "ANATOLIA:Adventures in Turkish Cooking" kitabının Türkçe baskısı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr.Üyesi Çağla ÖZER'in çeviri/editörlüğü ile "ANADOLU: Türk Mutfağında Bir Macera" olarak yayınlandı. Kitapevlerinde satışa çıkan kitap Türk mutfak kültürünün, Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük ziyafetlerinden İstanbul’un baharatlı atıştırmalıklarının olduğu sokak tezgâhlarına, Doğu’nun destansı kahvaltılarından Ege kıyılarının deniz ürünleriyle yapılmış mezelerine uzanan 140 geleneksel ve modern tarifle, Türk şef Somer Sivrioğlu ve mutfak uzmanı David Dale’in açıklamaları ve yeniden tasarlamaları ile zengin görsel örnekler eşliğinde keşfidir. Anadolu, güzel tarif fotoğraflarının yanında İstanbul ve Türkiye’deki özel ve seçkin yerlerin çekimlerini barındırıyor.
Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi