İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve MYO Aşçılık Programı tarafından düzenlenen Terra Madre Toprak Ana Günü Kutlamaları etkinliği; Slow Food Türkiye Konvivium üyesi Erman TOPGÜL ve TAŞPAKON İstanbul Dernek Başkanı Aytekin TİTİZ’in katılımıyla 5 Aralık 2018 Çarşamba günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşti.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU, günümüz üretim koşullarında şekil değiştiren gıda sektörüne dikkat çekti. Hızlı hazırlanan yemek alışkanlığına alternatif olarak ortaya çıkan yöresel ve doğal hazırlanan yemek yapma konusuna önem verilmesi gerektiğini belirtti. Terra Madre hakkında genel bilgi veren Erman TOPGÜL, dünya çapında yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Aytekin TİTİZ’in mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştığı bir seminer verdiği etkinlik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları & MYO Aşçılık Programı öğrencilerinin yörelerine özgü ürünleri tanıtmasıyla devam etti.