20 yıllık profesyonel çalışma hayatını özellikle Fransız ve dünya mutfaklarına yoğunlaştıran Şef Franck G. Bruwier Paris’te doğdu. Savunma ve Dış İşleri Bakanı’nın özel şefi olarak çalışırken 3 Michelin Yıldızlı Lucas Carton’da gıda ve şarap eşleştirme uzmanı olan Alain Senderens ile birlikte çalışmıştır. Meksika’daki Relais&Châteaux’da, 3 Michelin Yıldızı ile dünyanın en iyi şefi seçilen Pierre Gagnaire ile Londra’daki Sketch restoranda, Çin’de Club Shanghai’da ve son olarak Bray şehrinde The Fat Duck restoranda ve 2004 yılında moleküler gastronomin yaratıcısı olan Hervé This ile birlikte çalışmıştır. İlerleyen yıllarda LeCordon Bleu eğitimlerini vermek üzere sırasıyla Paris, Londra, Kore, Malezya ve Türkiye’de kariyerine devam etmiştir. Şef Bruwier halen İstinye Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Baş Eğitmen Şef olarak görev yapmaktadır.
Araştırma Alanları
- Mutfak Teknikleri
- Gastronomide Reaksiyonlar
- Pastacılık
- Dünya Mutfakları
- Yemek Stilistliği
- Soğuk Mutfak
- Soslar
- Stoklar ve Çorbalar