Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Cansu  AĞAN

Cansu Ağan,  Öğretim Görevlisi

CV

Önlisans eğitimini Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programı'nı 2011 yılında tamamlayan Cansu AĞAN, Lisans eğitimini 2014 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde bölüm ikincisi olarak, Yüksek Lisansını ise 2017 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bilimdalı'nda tamamlamıştır. Halen İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde doktora yapmaktadır. İstanbul Aksu Vital Doğal Ürünler A.Ş, Malatya Şeker Fabrikası ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü'nde çalışmış olup, konusu ile ilgili akademik yayınları ve kongre bildirileri bulunmaktadır. 2017 yılından beri, İstinye Üniversitesi akademik kadrosunda yer almaktadır.

Araştırma Alanları: Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası, Beslenme İlkeleri, İçecekler ve Miksoloji, İnce Tabaka Kromatografisi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gastronomi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi