Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Cansu  Ağan

Cansu Ağan,  Öğretim Görevlisi

CV
Öğretim Görevlisi

Önlisans eğitimini Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Programı'nı 2011 yılında tamamlayan Cansu AĞAN, Lisans eğitimini 2014 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde bölüm ikincisi olarak, Yüksek Lisansını ise 2017 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bilimdalı'nda tamamlamıştır. İstanbul Aksu Vital Doğal Ürünler A.Ş, Malatya Şeker Fabrikası ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü'nde çalışmış olup, konusu ile ilgili akademik yayınları ve kongre bildirileri bulunmaktadır. Halen İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak akademik kadroda yer almaktadır.

Araştırma Alanları: Yiyecek Tarihi ve Coğrafyası, Beslenme İlkeleri, İçecekler ve Miksoloji, İnce Tabaka Kromatografisi, Gıda Mikrobiyolojisi

Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, 

2021 - TÜRKİYE’DE YAŞAYAN BOŞNAKLAR VE MUTFAK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
ÖZER ÇAĞLA, ALBAYRAK ASLI, AĞAN CANSU. Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 23(1), 407-428.
2020 - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin El Hijyen Uygulamaları: İstinye Üniversitesi Örneği
GÜRPINAR SAADET,AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA. Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, 2(1), 5-17.
2020 - The Influence of Aging Egg on Foaming Properties of Different Meringue Types
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Journal of Culinary Science and Technology, 1-10.
2020 - Damla Sakızının Türk Mutfağındaki Yeri, Önemi ve Kullanım Alanları
AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA. Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 4(3), 3002-3015.
2019 - Polonya Mutfak Kültürü Yansıması ve Polonezköy Örneği
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(4), 1336-1348.
2019 - Türk Mutfağı’nda Şerbetlerin Sürdürülebilirliği
AĞAN CANSU, TEPE BEGÜM, ÖZER ÇAĞLA, EKİNCİ RACİ. Eurasian Education Literature Journal, 11(11), 66-74.
2019 - Boston Matrisinin 5 Yıldızlı Bir Otel Menüsü Örneğinde Uygulamaya Dönüştürülmesi
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(3), 403-419.
(2014), "Bölüm ikinciliği", "Üniversite", "İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ/MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. (TAM BURSLU)/", "ÖĞRETİM GÖREVLİSİ", "Diğer", "VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ", Diğer