Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Çağla  Özer

Çağla Özer,  Dr. Öğr. Üyesi

CV
Öğretim Üyesi

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1991 yılında tamamlayan Çağla ÖZER, Yüksek Lisansını 1994 yılında, Doktorasını ise 2000 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilimdalı’nda tamamlamış ve aynı yıllar içinde Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora sonrası OBA Gıda San ve Tic AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış ve 2013-2016 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, 2016-2017 yıllarında İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanlığı, Gastronomi Mutfağı Sorumlusu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Komisyon Üyeliği, İstanbul Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılından bu yana TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu) Bilim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi Üyesi, International Rural Tourism and Development Kongresi Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcılığı, International Congress on Engineering and Natural Sciences Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanlığı yapmış olup konusu ile ilgili ulusal ve uluslararası kongre bildirileri, akademik yazıları, konferansları, sanatsal ve tez jürilikleri ve projeleri bulunmaktadır.

Araştırma Alanları: Sürdürülebilir Gastronomi, Yiyecek Tarihi, Mutfak Akımları, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Menü Planlama ve Menü Mühendisliği

Temel Alanları: Turizm,  Gastronomi,  Turizm Pazarlaması, 

2021 - Effects of ingredients and cooking time on total phenolic content and antioxidant activity of different homemade tomato sauces
ÖZER ÇAĞLA. Food and Health, 7(2), 84-90.
2020 - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin El Hijyen Uygulamaları: İstinye Üniversitesi Örneği
GÜRPINAR SAADET,AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA. Turizm Ekonomi ve İşletme Araştırmaları Dergisi, 2(1), 5-17.
2020 - Glutomatik 4+2 Sistemi ile Gluten İndeks Parametresine Yeni Bir Bakış
ÖZER ÇAĞLA, ÜNAL SALİM SEZGİN. GIDA-The Journal of Food, 45(6), 1237-1247.
2020 - Damla Sakızının Türk Mutfağındaki Yeri, Önemi ve Kullanım Alanları
AĞAN CANSU,ÖZER ÇAĞLA. Turk Turizm Arastirmalari Dergisi, 4(3), 3002-3015.
2020 - Potatoes with its History, Usage in Turkish-French Cuisine and Outstanding Features in French Cuisine
ÖZER ÇAĞLA,BRUWIER FRANCK GERARD,OLGAY PELİN. GASTROİA:Journal of Gastronomy and Travel Research, 4(2), 300-312.
2020 - The Influence of Aging Egg on Foaming Properties of Different Meringue Types
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Journal of Culinary Science and Technology, 1-10.
2020 - The Importance of the Nutritional Values of Some Tropical Fruits Grown in Turkey and New Approaches in Gastronomy
ÖZER ÇAĞLA, BRUWIER FRANCK GERARD, OLGAY PELİN, ELMACIOĞLU FUNDA. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(3), 437-459.
2020 - The Usability of Lor Cheese in Some Dairy-Based Desserts of Turkish and International Cuisines
ÖZER ÇAĞLA. Journal of Culinary Science and Technology, 18(6), 560-571.
2020 - Sosyal Bir Seremoni: Anadolu'da Düğün Yemekleri ve Ritüelleri
ÖZER ÇAĞLA. Turkish Studies, 15(8), 3677-3690.
2019 - Boston Matrisinin 5 Yıldızlı Bir Otel Menüsü Örneğinde Uygulamaya Dönüştürülmesi
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(3), 403-419.
2019 - Polonya Mutfak Kültürü Yansıması ve Polonezköy Örneği
ÖZER ÇAĞLA,AĞAN CANSU. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 3(4), 1336-1348.
2019 - Farklı Pişirme Tekniklerinin Havuç Dilimlerinin Bazı Kimyasal ve Biyoaktif Özellikleri Üzerine Etkisi
ÖZER ÇAĞLA, TEPE BEGÜM. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(4), 2630-2643.
2019 - Türk Mutfağı’nda Şerbetlerin Sürdürülebilirliği
AĞAN CANSU, TEPE BEGÜM, ÖZER ÇAĞLA, EKİNCİ RACİ. Eurasian Education Literature Journal, 11(11), 66-74.
2019 - A Monographic Research on the Assyrian Culinary Culture in Turkey
ÖZER ÇAĞLA. Journal of Ethnic Foods, 6(1),
2019 - Algılanan Destinasyon Yiyecek İçecek İmajının Tekrar Ziyarete Etkisi
DEMİRCAN ŞEYHMUS,ÖZER ÇAĞLA,COŞKUN GÖZDE NUR,ÇEKEN HÜSEYİN. Turizm Akademik Dergisi, 6(2), 185-195.
2018 - Türk Mutfak Kültüründe Aşure Gelenekleri
ÖZER ÇAĞLA, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ. ULUSLARARASI TÜRKBİLİM DERGİSİ, 8(), 345-351.
2017 - Investigation of Local Cuisine Culture in Turkey by Regions and the Importance in Rural Tourism
ÖZER ÇAĞLA,ATAY ESER. IJSES-International Journal of Social and Economic Sciences, 7(2), 17-21.
2017 - Kırım’dan Anadoluya Tatar Mutfak Kültürü ve Etkileşimi: Eskişehir Örneği
ÖZER ÇAĞLA,GİRAY ECE. Eurasian Academy of Sciences Social Science Journal, 137-143.
1999 - Tr Durum Buğdaylarının Kalitesinin Belirlenmesinde SDS Sedimantasyon Testinin Kullanılması
SALİM SEZGİN ÜNAL, ÖZER ÇAĞLA, İPEK ÇAĞLIYAN. Un Mamülleri Dünyası, 8(2), 4-10.
1998 - Glutomatik 4+2 Sistemi ile Unların Niteliklerinde Değişmelerin Belirlenmesi
ÖZER ÇAĞLA, SALİM SEZGİN ÜNAL. Un Mamülleri Dünyası, 7(2), 26-35.
1996 - Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi
SALİM SEZGİN ÜNAL, MÜJDE OLÇAY, ÖZER ÇAĞLA. GIDA, 21(6), 451-456.
1996 - Ekmek Üretim Tesislerinde Kullanılan Tip 2 3 Unların Özellikleri
SALİM SEZGİN ÜNAL, MÜJDE OLÇAY, ÖZER ÇAĞLA. Un Mamülleri Dünyası, 5(2), 24-31.
1995 - Aflatoksinlerin Detoksifikasyonu Amacıyla Geliştirilen Teknikler
ÖZER ÇAĞLA,ONOĞUR TOMRİS. E.Ü.Mühendislik Fakültesi Dergisi, 13(1), 119-138.
1995 - Ekmekçilik Sanayiinde Kullanılan Başlıca Teknik Terimler
SALİM SEZGİN ÜNAL, ÖZER ÇAĞLA, MÜJDE OLÇAY. Un Mamülleri Dünyası, 4(3), 14-20.
1993 - Süne Zararı Görmüş Buğday Unlarının Ekmeklik Niteliklerinin Katkı Maddesi ile Düzeltilmesi
SALİM SEZGİN ÜNAL, MÜJDE OLÇAY, ÖZER ÇAĞLA, ERGUN KÖSE. Un Mamülleri Dünyası, 2(4), 6-12.
Akademik Yazma Uluslararası Öğrenciler İçin El Kitabı
2020 - Türkçe, Kitap Tercümesi
ISBN: 978-625-402-226-5
ÖZER ÇAĞLA, TEPE FADİME BEGÜM
Destinasyon Yönetimi ve Pazarlaması
2019 - Türkçe, Bilimsel Kitap
ISBN: 978-605-254-121-0
İŞBİLİR YÜCEIŞIK NEZAHAT,ÖZER ÇAĞLA
Türk Mutfağında Bir Macera ANADOLU
2019 - Türkçe, Kitap Tercümesi
ISBN: 978-605-9746-91-5
ÖZER ÇAĞLA
Girişimcilik Öyküleri
2019 - Türkçe, Araştırma (Tez Hariç) Kitabı
ISBN: 978-605-7604-16-3
ÖZER ÇAĞLA