Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Ece Sürek

Ece Sürek,  Dr. Öğr. Üyesi

Dr. Öğr. Üyesi

Lisans eğitimlerini 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği (2. Anadal) bölümlerinde her iki bölümden ikincilik derecesi ile mezun olarak tamamlayan Ece SÜREK, yüksek lisansını İTÜ Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında 2012 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitiminin son döneminde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Gıda Mühendisliği bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atanmış ve 2017'de aynı bölümde doktorasını tamamlayıncaya kadar görev yapmıştır. 2017-2019 yılları arasında Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş. Ar-Ge Merkezinde Ar-Ge Mühendisi olarak çalışmıştır. Sürek, gıda mühendisliği akademik kariyerinin yanında ilgi duyduğu iletişim alanı ile ilgili de eğitim almak istemiştir. Bu amaçla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Medya ve İletişim önlisans programından 2018 yılında mezun olarak başladığı eğitimini 2021 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları ile ilgili ulusal ve uluslararası makale , bildiri ve görev aldığı projeleri bulunmaktadır.

Araştırma Alanları: Gıda Kimyası , Gıda teknolojisi, Gıda Bilimi ve Mühendisliği

Temel Alanları: Gıda Bilimleri ve Mühendisliği,  Gıda Bilimi,  Gıda Kimyası, 

2020 - Geleceğin Alternatif Protein Kaynağı: Yapay Et
SÜREK ECE, UZUN PINAR. Akademik Gıda, 18(2), 209-216.
2018 - Kritik altı su ile fındık atıklarından antioksidan bileşiklerin ekstraksiyonu
SÜREK ECE,BÜYÜKKİLECİ ALİ OĞUZ. Gıda, 43(2),
2017 - Production of xylooligosaccharides by autohydrolysis of hazelnut (Corylus avellana L.) shell
SÜREK ECE,BÜYÜKKİLECİ ALİ OĞUZ. CARBOHYDRATE POLYMERS, 174(null), 565-571.
2016 - Phenolic contents antioxidant activities and potential bioaccessibilities of industrial pomegranate nectar processing wastes
SÜREK ECE,ERDİL DİLARA. International Journal of Food Science & Technology, 51(1), 231-239.
2015 - Phenolic Contents and Antioxidant Activities of Persimmon and Red Beet Jams Produced by Sucrose Impregnation
ÖKSÜZ TUĞBA,SÜREK ECE,TACER CABA ZEYNEP,ERDİL DİLARA. Food Science and Technology, 3(1), 1-8.
2014 - Changes in phenolics and antioxidant activity at each step of processing from pomegranate into nectar
SÜREK ECE,ERDİL DİLARA. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 65(2), 194-202.
2014 - Investigating the effects of food matrix and food components on bioaccessibility of pomegranate Punica granatum phenolics and anthocyanins using an in vitro gastrointestinal digestion model
SENGUL HAFİZENUR,SÜREK ECE,ERDİL DİLARA. Food Research International, 62(), 1069-1079.
2014 - Tarımsal Atıkların Ekolojik Ambalaj Üretiminde Kullanımı
ŞAMLI MERVE,SÜREK ECE,BÜYÜKKİLECİ ALİ OĞUZ,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM,NİRANJAN KESHAVAN. Gıda Teknolojisi, 70-73.
2012 - Meyve Suyuna İşleme Sırasında Antioksidan Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA, NİLÜFER ERDİL DİLARA, KAPÇI BAHTINUR, SÜREK ECE, SÜZME SEZEN, BOYACIOĞLU DİLEK. Gıda Teknolojisi, 2(16), 100-104.
- Processing of hazelnut (Corylus avellana L.) shell autohydrolysis liquor for production of low molecular weight xylooligosaccharides by Aureobasidium pullulans NRRL Y–2311–1 xylanase
SÜREK ECE,YEĞİN SIRMA,BÜYÜKKİLECİ ALİ OĞUZ. Industrial Crops and Products,
(2010), "Kimya-Metalurji Fakültesi Üçüncülük Mezuniyet Ödülü", "Üniversite", "İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ",
(2010), "Kimya Mühendisliği Bölümü İkincilik Mezuniyet Ödülü", "Üniversite", "İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ",
(2010), "Gıda Mühendisliği Bölümü İkincilik Mezuniyet Ödülü", "Üniversite", "İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ",
(2010), "2210- Yurt İçi Yüksek Lisans Bursiyeri", "Kamu", "Diğer", "TÜBİTAK", Diğer
(2012), "2211-Yurt içi Doktora Bursiyeri", "Kamu", "Diğer", "TÜBİTAK", Diğer
(2014), "International Journal of Food Sciences and Nutrition dergisinde yayınlanan ”Changes in phenolics and antioxidant activity at each step of processing from pomegranate into nectar” makalesi için yayın teşvik ödülü", "Kamu", "TÜBİTAK TEŞVİK", "TÜBİTAK", Yayın Teşvik Ödülü
(2014), "Food Research International dergisinde yayınlanan ”Investigating the effects of food matrix and food components on bioaccessibility of pomegranate (Punica granatum) phenols and anthocyanins using an in-vitro gastrointestinal digestion model” makalesi için yayın teşvik ödülü", "Kamu", "TÜBİTAK TEŞVİK", "TÜBİTAK", Yayın Teşvik Ödülü
(2016), "International Journal of Food Science and Technology dergisinde yayınlanan ”Phenolic contents, antioxidant activities and potential bioaccessibilities of industrial pomegranate nectar processing wastes” makalesi için yayın teşvik ödülü", "Kamu", "TÜBİTAK TEŞVİK", "TÜBİTAK", Yayın Teşvik Ödülü
(2018), "Carbohydrate Polymers dergisinde yayınlanan ”Production of xylooligosaccharides by autohydrolysis of hazelnut (Corylus avellana L.) shell” makalesi için yayın teşvik ödülü", "Kamu", "TÜBİTAK TEŞVİK", "TÜBİTAK", Yayın Teşvik Ödülü