Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi Ece Sürek

Dr. Öğr. Üyesi
Ece Sürek

Lisans eğitimlerini 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği (2. Anadal) bölümlerinde her iki bölümden ikincilik derecesi ile mezun olarak tamamlayan Ece SÜREK, yüksek lisansını İTÜ Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında 2012 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitiminin son döneminde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Gıda Mühendisliği bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atanmış ve 2017'de aynı bölümde doktorasını tamamlayıncaya kadar görev yapmıştır. 2017-2019 yılları arasında Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş. Ar-Ge Merkezinde Ar-Ge Mühendisi olarak çalışmıştır. Haziran 2021'de İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne Doktor Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. Ekim 2021-Eylül 2023 arası University of California, Davis Department of Food Science and Technology'de doktora sonrası çalışmalarını yapmıştır. Ekim 2023 itibariyle İstinye Üniversitesinde görevine devam etmektedir. Sürek, gıda mühendisliği akademik kariyerinin yanında ilgi duyduğu iletişim alanı ile ilgili de eğitim almak istemiştir. Bu amaçla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Medya ve İletişim önlisans programından 2018 yılında mezun olarak başladığı eğitimini 2021 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları ile ilgili ulusal ve uluslararası makale , bildiri ve görev aldığı projeleri bulunmaktadır.

Araştırma Alanları

  • Gıda Kimyası
  • Gıda Teknolojisi
  • Gıda Bilimi ve Mühendisliği
  • Fonksiyonel Gıdalar
  • Gastronomi Matematiği